iDNES.cz

Hygienici našli v nemocniční kuchyni sedmnáct kilogramů prošlého masa

  16:16
V kuchyni litvínovské Podkrušnohorské nemocnice následné péče objevili hygienici sedmnáct kilogramů prošlého masa připraveného ke zpracování. Kuchyni provozuje soukromá firma.

V kuchyni litvínovské Nemocnice následné péče objevili hygienici prošlé maso. | foto: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje

Pracovníci krajské hygienické stanice přišli do kuchyně na kontrolu v úterý. „V průběhu šetření jsme zjistili, že v lednici byly k dalšímu zpracování uloženy potraviny s prošlým datem použitelnosti. Jednalo se o bezmála sedmnáct kilogramů vepřové krkovice,“ uvedla pracovnice hygieny Věra Tomková.

Maso bylo podle ní prošlé několik dní. Hygienici nařídili jeho likvidaci.

„Způsob a provedení likvidace potravin, které mohly poškodit zdraví spotřebitelů, je provozovatel povinen písemným dokladem prokázat v termínu do příštího úterý,“ podotkla Tomková.

Kuchyni neprovozuje přímo nemocnice, ale firma Gastroland. Jejího zástupce se portálu iDNES nepodařilo kontaktovat. Společnost dostane pokutu. Jak bude vysoká, není v tuto chvíli jasné.

Autor:
zpět na článek