iDNES.cz

Hrozen v hradu a Gastro food fest na litoměřickém výstavišti

  11:39
Litoměřice mají před sebou super červnový víkend: Hrozen v hradu a Gastro food fest na výstavišti. Vstupenka zakoupené za pouhou stokorunu platí v sobotu 2. června jak pro akci v hradu, tak na výstavišti.
Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Hrozen i Gastro food fest budou v době od 13 do 18 hodin kyvadlově propojeny výletním vláčkem jezdícím z výstaviště do hradu i ve směru opačném.

Litoměřický hrozen zve v sobotu 2. června do hradu na degustaci skvělých českých i moravských vín. Jde o prezentační, prodejní a soutěžní výstavu vín z Čech a Moravy, pořádanou městem Litoměřice společně s Cechem českých vinařů. Kromě vzorků vín pocházejících z téměř třech desítek vinařství je připraven doprovodný program, v němž nebude chybět ani cimbálovka. Ochutnat budete moci i šampiona Litoměřického hroznu 2018, kterým je Solaris z Žernoseckého vinařství. Ocenění nejlepším vinařům předá starosta města ve 14 hodin. Novinkou letošního ročníku je minifestival Čokoládové pokušení. Rodiče pak jistě ocení i hrací koutek pro nejmenší. Program začíná v 10 a skončí úderem 22. hodiny. 

Vstupenka za pouhou stokorunu umožňuje v sobotu 2. června navštívit i druhou významnou akci, která se uskuteční na výstavišti Zahrada Čech. Zde na Vás čekají gurmánské zážitky, delikátní chutě i vůně důmyslně sladěných pokrmů. Takový totiž bude letošní Gastro food fest (2., 3.6.), doprovázený jahodovými slavnostmi. Návštěvníci se mohou těšit na speciální cooking show, kterou opět předvedou ti nejlepší nejen z oboru gastronomie, např. Marek Raditsch, Radek Šubrt, Lukáš Hejlík či Petr Rychlý. Pokrmy důmyslně sladěných ingrediencí a delikátních chutí nabídne přibližně 70 vystavovatelů. Novinkou pro návštěvníky bude hadí maso, žabí stehýnka, hmyzí lízátka nebo krokodýlí maso. Letošní ročník festivalu navíc přinese mnohá překvapení. Hala G se promění v prvorepublikovou kavárnu a restauraci s pokrmy tamní doby. Spojení s jahodovými slavnostmi přinese tradiční i netradiční delikatesy z jahod.

zpět na článek