iDNES.cz

Týden slezské kuchyně začíná

  8:30
Na Týden slezské kuchyně se každoročně těší všichni gurmáni z blízkého i vzdáleného okolí. Ve dnech 13. až 22. dubna budete mít možnost ochutnat v zapojených restauracích typickou chuť slezských pokrmů, přičemž dnešní kuchyně dovoluje i moderní pojetí. Současně jsou při přípravě těchto jídel využívány především místní kvalitní regionální produkty.

Týden slezské kuchyně začíná | foto: Impuls.cz

„Touto akcí navazujeme na produkty s certifikátem Opavské Slezsko – regionální produkt. Ty kromě místního původu musí také přispívat k dobrému jménu regionu, musí být kvalitní, šetrné k životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k území Opavského Slezska,” poznamenal organizátor akce Jan Černý z destinačního managementu Opavské Slezsko.

Kvalitní regionální gastronomie je základním kamenem cestovního ruchu a přispívá k jeho oživení. „Dlouhodobějším cílem je zařadit do menu místních restaurací slezské pokrmy celoročně, samozřejmě s ohledem na sezonnost,“ doplnil Jan Černý s tím, že již popáté Týden slezské kuchyně nabídne v přihlášených restauracích ty nejznámější regionální pokrmy. „Ochutnejte například slezské nebe, kluski, kachnu s cibulovým zelím, bigos, nebo třeba žabí stehýnka. Můžete se zapojit také do soutěží,“ vyzývá organizátor.

Jako každý rok budete moci hlasovat o nejlepší restaurační zařízení, a to pomocí SMS zpráv. Další soutěže o zajímavé ceny jsou připraveny také pro samotné návštěvníky. Ceny budou výhercům předány opět na Otevírání turistické sezony, které letos proběhne 28. dubna v Městských sadech v Opavě.

Veškeré informace a seznam zapojených provozoven naleznete na webových stránkách Opavského Slezska.

zpět na článek