Zájemci o netradiční gastronomii a výjimečnou rostlinu, kterou bezesporu medvědí česnek je, se mohou těšit například na kávu filtrovanou přes listy medvědího česneku, zmrzlinu vyráběnou z této byliny a další speciálně vyráběné pochoutky přímo pro tuto akci.
Vedle ochutnávání a relaxu se lidé na tomto festivalu gastronomie také dozví konkrétní zajímavosti o medvědím česneku – jaké má účinky, co se s ním dá dělat v kuchyni, jak ho uchovávat a jaká jídla se z něj dají připravit. Názorné využití medvědího česneku ukáže kuchařská show foodblogerky Věry „Věrušky“ Strnadové, doplněná zpěvem sboru Gospel Friends.
V sobotu se návštěvníci Zelňáku mohou těšit nejen na povídání o pozitivních vlivech této byliny na zdraví člověka, ale i na výklad o historii Zelného trhu.
Slavnosti proběhnou na Zelném trhu v pátek 21.dubna v čase od 13:00 –18:00 hodin a v sobotu 22. dubna od 8:00 –13:00 hodin.