Rožnov poprvé hostí Garden Food Festival, přijede i Zdeněk Pohlreich

  10:48
Garden Food festival - přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem – se letos v létě poprvé představí v Rožnově pod Radhoštěm, a to v městském parku na přelomu června a července 2018. Úspěšný gastronomický festival v roce 2018 tedy kromě svých tradičních zastávek v Olomouci, Zlíně a Ostravě nově zamíří také na Valašsko. Tváří Garden Food Festivalu bude opět známý televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Vstupenky na jednotlivé akce jsou v předprodeji od 15. ledna 2018.

Zdeněk Pohlreich byl jednou z hvězd Garden Food Festivalu ve Zlíně. | foto: Jan SalačMAFRA

I letos přinese Garden Food Festival návštěvníkům vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.

Seriál festivalů odstartuje o víkendu 5. a 6. května v Ostravě v industriálním prostředí areálu Dolních Vítkovic. Poté o prvním červnovém víkendu zavítá do Smetanových sadů v Olomouci. V sobotu 30. června a v neděli 1. července se v premiéře představí v městském parku v Rožnově pod Radhoštěm. Svoji tour pak Garden Food festival zakončí 1. - 2. září ve Zlíně, kde se po předchozích dvou ročnících přestěhuje ze zámeckého parku do areálu Filmových atelierů na Kudlově.

Na Garden Food Festivalu si přijdou na své milovníci vybraných delikates, ale i příznivci tradiční české kuchyně. „Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i ze zahraničí,“ uvádí za organizátory Pavel Vysloužil a dodává: „Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.“

Stejně jako v předchozích letech nabídne Garden Food Festival i velké kuchařské hvězdy. Kromě tváře festivalu Zdeňka Pohlreicha, který své umění představí živě na všech čtyřech akcích, mohou návštěvníci potkat na festivalech i další osobnosti české gastronomické scény z regionálních i známých tuzemských restaurací. Objeví se zde také například herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, která bude letos nejen v roli kuchařky, ale i průvodkyní festivalovým programem. Po oba festivalové dny bude na jednotlivých místech připravený i další gastronomický program včetně porcování obřích ryb, papričkové ohnivé show a dalších zajímavých kulinárních prezentací.

Vstupenky na jednotlivé akce jsou již nyní v předprodeji v síti TicketPortal. Ve všech festivalových areálech bude opět platit jednotná festivalová měna – grešle. „Letos jsme ale připravili novinku v podobě moderního elektronického systému, díky kterému bude placení komfortnější, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ řekl Pavel Vysloužil.