Kromě toho restaurace nedoložila, že by nalezenou zvěřinu nechala zkontrolovat pro přítomnost nebezpečného parazita svalovce. Ten může způsobit trichinelózu, onemocnění, které ojediněle vede až ke smrti.
„ Při úředním měření byly inspektory v jádře těl naměřeny teploty v rozsahu 25,5 až 27,5 stupňů Celsia,“ uvedla veterinární správa. Legislativa přitom uvádí, že teplota masa nesmí po dobu skladování přesáhnout hranici sedmi stupňů Celsia.
Při vyšších teplotách dochází ke kažení masa a množení mikroorganismů nebezpečných pro člověka. V letních měsících je tedy podle veterinární správy skladování masa v chlazených prostorách naprosto nezbytné.
Podnět ke kontrole dala organizaci Policie ČR. Státní veterinární správa restauraci udělila zákaz zpracování nalezené zvěřiny a nařídila její řádnou likvidaci. Podniku také hrozí pokuta ve výši až padesáti milionů korun.