Jediný festival svého druhu na Severu Čech nabídne návštěvníkům kulinářské umění předních restaurací nejen z Ústeckého kraje, cooking show uznávaných kuchařských mistrů celé České republiky, degustace vín lahodící chuťovým i čichovým buňkám z Čech, Moravy i ze zahraničí, prezentace minipivovarů a ochutnávky jejich speciálních edic piva.
Obohaceny nebudou ovšem pouze chuťové pohárky návštěvníků, ale také jejich mysl. Každý den bude přichystán bohatý kulturní program. Pokrmy podmanivých vůní, luxusních vzhledů, honosných názvů, ale zejména delikátních chutí přichystají v rámci kuchařských show několikachodová menu přední šéfkuchaři, v popředí s Markem Raditschem, Petrem Stupkou, Markétou Hrubešovou, Radkem Šubrtem, Lukášem Uherem, Janem Heřmánkem a řadou dalších.